Framtida potentiellt diskussionsämne

”Hur kan den här produkten göra folk så upprörda?”

Bilden ska endast ses som en illustration över ämnet, intentionen är inte att kränka någon läsare. Denna tidning gavs ut 1988.

Många företag idag börjar känna en förlamande skräck inför att marknaden kan komma att vända dem ryggen om ryktet sprids att varumärket inte står för bakom ’de rätta’ värderingarna. Med den explosiva kraften i sociala medier idag kan ett bolags framtid omkullkastas över en natt om fel uppfattning sprids på marknaden.

Hur samlar vi data, analyserar och bedömer framtida risk att kränka vår kundkrets med de produkter vi utvecklar idag? Hur minimerar vi risken att man ’tar avstånd’ från vår verksamhet och förtroendet plötsligt totalhavererar? I dag talas det om woke economy och cancel culture, hur kan vi inom programvarutest och dataanalys lära oss att jobba strukturerat med dessa frågor för att på så sätt stötta att de beslut vi tar idag under utveckling besitter maximal potential att vara etiskt och moraliskt hållbara?

Kopplingen mellan programvarutest och dataanalys är högintressant och vi kommer under hösten gräva oss ner i dessa diskussioner samt många andra frågeställningar inom detta ämne i vår podcast. Tillsammans med analytikern Per Marcus reder vi ut syfte, problem, begrepp och visar på konkreta möjligheter för branschen framöver.

Podden finns i närmaste podbutik alternativt här via https://fredrikscheja.com/subscribe-to-podcast/

Relaterade inlägg